Vijver maken

 Werkwijze vijver:

Voor op het dakterras wilde ik een leuk klein hoekvijvertje maken met visjes erin. Maar hoe te werk gaan? Bedacht dat ik dat het beste van iets lichts moest maken en wat is daar beter geschikt voor als een eierdoosje? Dus de spullen die je nodig hebt zijn: de rechte stukken van een eierdoosje, lijm, tegeltjes of steentjes, plantjes en visjes en scenic water.

Eerst maak je een plattegrondje hoe groot dat de vijver moet worden en welke vorm. Dan ga je hem opbouwen met laagjes van het eierdoosje. Dit smeer je goed in met verdunde houtlijm. Vervolgens ga je de buitenkant bekleden met de steentjes of ander materiaal.

CIMG2305   siteCIMG2311

Als dit klaar is verf je de binnenkant met een kleurtje die je op de vloer wilt zien, houd er rekening mee dat je deze kleur ziet door het water dus het moet de goede kleur zijn.

Dan ga je het aankleden met steentjes en plantjes en als laatste de visjes erin. Doe er eerst een laagje scenic water en laat dit een beetje stollen en leg dan de visjes erin waar je ze wilt hebben en breng dan het laatste laagje scenic water aan. Laat het goed stollen en je vijvertje is klaar!

siteCIMG3886      siteCIMG3899

CIMG4200     het vijvertje van bovenaf gezien

 Ook de plantjes zijn heb ik zelf gemaakt van allerlei kleine nep bloemetjes en takjes. Daar heb ik nog geen workshopje van gemaakt. Wellicht in de toekomst dat er een keer iets op komt te staan.

 

 

terug naar workshopjes

Comments are closed.