Haardje (slaapkamer)

De haard maken

Toen ik begon met de slaapkamer wilde ik eerst een potkacheltje er neer zetten, maar vond de open haard toch mooier erbij. Toen ik het haardvuurtje had besteld was het niet helemaal wat ik ervan verwachte en besloot dus om dan zelf de schouw maar te maken.

Het is echt heel simpel! Wat heb je nodig? Wat restjes hout, ik heb triplex genomen van 2mm dik en plafondlatjes voor de voorstijlen. Verder steentjespapier en een haardvuurtje, wat goudverf en stickers, dat is het! O ja, en lijm natuurlijk!

Hieronder zie je de foto’s, is iets niet duidelijk dan mag je gerust even mailen of een berichtje achterlaten op de contactpagina! Ik zal je dan zeker antwoord geven.

 

Helaas heb ik geen foto’s van het begin, die waren niet goed en duidelijk genoeg om hier neer te zetten. Hieronder zie je haard al gelijmd en in de grondverf gezet. Wat ik gedaan heb is de achterkant maken in een hoek zodat hij in de hoek van het huis past en daarna een binnenwandje erin gezet en een blad erboven op, dit is gemaakt van dunne triplex restjes. Let wel op dat je de binnenwand niet te ver naar voren laat vallen anders past je haardvuur erin niet in! De grondplaat maak je zo groot als nodig is voor je haardvuurtje. De afwerking doe je met plafondlijstjes en hoeklatjes, de klosjes aan de bovenzijde net onder het bovenblad zijn vensterbank houdertjes.

CIMG1858                           CIMG1861

Daarna alles in de grondverf gezet en afgelakt en een stukje steentjespapier achter tegen de binnenwand aangeplakt. Daarna een beetje afgewerkt met wat goudverf hier en daar zodat het wat beter staat bij de rest en wat ouder aandoet. Als laatste doe je een klein gaatje boren waar de draad van het haardvuurtje doorheen gaat zodat je dat kunt aansluiten in je huis, of met een stopcontactje of op de koperdraad.

Hier zie het haardje van dichtbij en daarnaast zoals hij in de hoek van de slaapkamer  geplaatst is!

CIMG1863                CIMG1862

 

 

terug naar workshopjes of de slaapkamer

 

Comments are closed.