Workshopjes

Op deze pagina zet ik dingen neer die ik gemaakt heb. Natuurlijk mag je ze gebruiken voor eigen gebruik! Heb je ergens vragen over? Mail me dan even of laat een gezellig berichtje achter in het gastenboek!

Stoeltjes stofferen

Hebben jullie dat ook wel eens, dan koop je iets en dan kom je thuis en dan zet je het in het poppenhuis en dan denk je, hmm, dat is het net niet! Nou dat had ik laatst ook, en ik denk dat iedereen die in de poppenhuiswereld zit dat weleens heeft of heeft gehad. Het zit zo, ik had 2 oor fauteuils gekocht voor in de woonkamer bij de open haard! Alles snel neergezet, de tafel en eetkamerstoelen, kastjes en de stoeltjes, ik kijk van een afstand en denk, nee dat is niet wat ik bedoelde. Ze horen niet thuis daar waar ik ze voor gekocht had, en de kleur was al helemaaaal niet goed! Wat nu!? Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb een stoeltje helemaal gesloopt en opnieuw gestoffeerd en moet je eens kijken hoe het geworden is! Zo was hij eerst, een beetje een saaie stoel, en zo is hij nu geworden, mooi he!

CIMG1728         CIMG1732a  CIMG1793

Zo was de stoel…..                         … en zo is hij nu…                      en deze is van de Kerstman

Hoe heb ik het gedaan?  Kijk bij de workshop Stoeltje stofferen.

 

Houten parketvloer maken: 

Wil je een mooie vloer? Dan kun je deze kopen of je maakt hem zelf! Alle vier de vloeren die je hier zit heb ik zelf gemaakt van houten latjes. Je kan er eindeloos in variëren, met of zonder patroontjes, licht of donker. Wil je weten hoe ik ze gemaakt heb? Kijk dan bij de workshopjes pagina! Hier staat de vloer van de bakkerij beschreven. Veel Plezier!

CIMG2009w    76 nov 2008

CIMG1962   CIMG1249

 

Zelf meubeltjes maken?

Als je denkt dat meubeltjes maken moeilijk is, dat hoeft niet hoor! Met een goede beschrijving en tekening lukt het al gauw om iets te maken. Begin met een simpel meubeltje voordat je je waagt aan iets moeilijks. Je kan werken met lindehout, triplex, of balsahout. de laatste is een wat zachtere soort maar daardoor heerlijk te snijden en te bewerken en als je het eenmaal gebeitst en gelakt hebt wordt het wel harder.

De onderstaande meubeltjes heb ik zelf gemaakt, wil je weten hoe ik iets gemaakt heb mail me maar. Ik help je met alle plezier.

CIMG0515  CIMG4193

Hierboven de boekenkasten die nu staan te pronken in de bibliotheek!

CIMG0416   CIMG0420

Hier ongelakt…..                               ….en hier is hij klaar!  

Was erg leuk om te maken dit oude secretariaatje met twee verborgen vakjes in de kast, de zijdeurtjes gaan alleen open als je de lade bovenin open zet en zijn bedoeld voor het opbergen van allerlei maten pijpen!

 

 

CIMG1993       CIMG2186

 van een simpel side-tafeltje naar een sjieke toilettafeltje.

 

Vijvertje maken:

Voor op het dakterras heb ik een leuk vijvertje gemaakt! Ook deze staat beschreven hoe ik hem gemaakt heb. Kijk even bij vijvertje in workshopjes.

siteCIMG3899

 

 

 

 

 terug naar Home

Comments are closed.