Kerstprojectjes

Een leuk project was de kerstman en zijn huisje maken.

Op de beurs in Arnhem zag ik een kerstbal met kerstman omdat ik al een tijdje graag iets met kerst wilde doen en maken heb ik dit workshop pakket gekocht. De bal
ging erg goed om te maken hoewel ik nog niet weet of ik de standaard ga gebruiken want ik vind de bal zonder standaard om ergens op te hangen zeker zo leuk!

Ruim voor de kerstdagen zit de kerstman bovenop zijn bolhuisje uit te rusten van zijn
vermoeiende tochtjes! Wil je zien hoe ik de bal heb gemaakt klik dan hier!

 

Wat betreft de kerstman dat is een heel ander verhaal!

Het pakketje wat ik daarvan kocht klopte helemaal niet de maten voor de kleding waren veel te groot de staafjes om zijn armen en benen van te maken waren te kort en het bont was onbewerkbaar. Uiteindelijk heb ik na heel wat aanpassingen geknutsel en gefreubel een aardige kerstman kunnen maken maar blijft een feit dat je toch eens goed naar die pakketjes moet kijken voordat je zoiets koopt. Zeker als je een beetje secuur bent en alles tot in de puntjes wil hebben dan werkt zo’n pakketje niet echt! Nu heeft het me meer geld gekost als nodig was als ik het zelf had gemaakt.  Een van de miskoop stoeltjes doet dienst als deftige stoel want deze heb ik opnieuw gestoffeerd met goudkleurig velours, zie workshopjes.  De kerstman voelt zich al aardig thuis want nog ruim voor de kerstdagen zit hij bovenop zijn bolhuisje net terug van zijn laatste tocht en nog maar een pakketje over! Voor wie zal dat zijn?

Wil je zien hoe ik de kerstman gemaakt heb? Klik dan hier!

Vragen? Of wil je een reactie geven, dat kan per mail of laat een berichtje achter in het gastenboek!

Comments are closed.